Storseier mot Viking På hjemmebane

Stord startet i dag eliteturneringen på hjemmebane med å overkjøre Viking Stavanger hele 36-21 etter 16-8 ved pause.

Skrevet av vidar

For kun en uke siden spilte Stord 30-30 mot Viking på bortebane. I dag var laget 15 mål bedre og fremsto i en helt annen utgave. Mikael Søgaard var solid mellom stengene hele veien og spesielt i åpningen var der vanskelig for Viking å passere 35-åringen. Med det fikk Stord noen enkle kontramål og kunne tillate seg en del halvsatsende og varierende offensivt spill. Gledelig var det dog å ha Oscar Kihlstedt og Nikolaj Værnskjold mer og mer tilbake fra sine skader. Begge kom bra fra kampen og fikk verdifull kamptrening. Henrik Knudsen presenterte seg skikkelig på hjemmebane å satte 10 mål bak Viking sine målvakter. Lars Sørensen var også svært effektiv på sin høyrekant med 8 mål.

Den første kampen ble spilt mellom FyllingenBergen og Randers. Det var en jevnspilt 1. omg der bergenserne kom seg to mål foran til pause. Etter hvilen hadde de stort sett kontroll 3-4 mål foran de danske gjestene. Fyllingen fremsto med stor fysikk og profiterte på det mot det unge Randers laget og vant tilslutt 30-27.

Dagens kampfakta:

Randers – FyllingenBergen 27-30 (13-15)

Toppscorer Randers: Robin Oldberg 5 mål

Toppscorer FyllingenBergen: Harald Reinkind 9 mål

Stord Elite – Viking HK 36-21 (16-8)

Mål for Stord: Henrik Knudsen 10, Lars Sørensen 8, Andreas Gjeitrem 5, Nikolaj Værnskjold 4, Ingemar Olsson 2, Oscar Kihlstedt 2, Jostein Epland 2, Jesper Traberg 2, Thor Egil Vaage 1.

Toppscorer Viking: Erik Rafoss 5 mål.