Tomhendt fra Elverum Fortjent tap

Stord hang lenge godt med i bortekampen mot Elverum. Men etter drøye 40 min gikk vertene fra 22-19 til 30-22 og avgjorde kampen i denne perioden.

Skrevet av vidar

Stord hadde klare ambisjoner om å få med seg poeng hjem fra Terningen Arena. Det så også lyst ut fra start når laget tidlig var foran 5-2. Elverum snudde imidlertid direkte, men Stord hang fint med inn til pause på stillingen 17-15. Etter hvilen gikk Elverum rett i 20-15, som Stord reduserte til tre mål ved flere anledninger frem til 22-19. Der satte Elverum inn støtet og punkterte kampen de neste minuttene. Stord samlet seg de siste 10 min, men måtte fortjent tåle tap 37-31.

Inge Aas Eriksen (bildet) presterte sin beste kamp for sesongen og ble Stords toppscorer med 9 mål.

Trener Vidar Gjesdal kommenterer det hele slik

«Noen ganger må man bare innse at motstanderen er bedre og det var tilfellet denne gangen. Elverum imponerte meg og fremsto bedre enn vi hadde forventet på forhånd. Når det er sagt var det ingen topp prestasjon av oss og spesielt i forsvaret var det ikke mye som fungerte. Elverum skal dog krediteres for at de lager så store problemer som de gjør og de var farlig på alle fronter i denne kampen. Dermed fikk vi aldri justert oss godt nok og 37 baklengs er selvfølgelig altfor mye»

«Fremover lager vi igjen over 30 mål mot ett topplag. Det skal vi være fornøyde med og det aller mest gledelige er at vi nå er langt farligere på flere posisjoner enn vi var når vi startet serien. Vi viser at vi har flere spillere enn Henrik Knudsen som kan ta stort ansvar offenisvt og det skal vi bygge videre på i kampene som venter oss. Slike kamper som dette lærer vi utrolig mye av og gjør oss bedre forberedt når vi skal inn i to tøffe bortekamper mot Runar i serie- og cup»

Stord reiser kommende lørdag til Sandefjord for å forberede seg til søndagens seriekamp mot Runar. Laget blir værende på østlandet frem til onsdagens kvartfinale i cupen mot samme motstander. Det ville blitt for tøft å dra med buss frem og tilbake  til begge oppgjørene, spesielt med tanke på at det venter en svært viktig seriekamp hjemme mot Falk Horten den påfølgende søndagen.