SEMIFINALE! Slo Haslum 29-28

Stord og Inge Aas Eriksen (bildet) er klar for semifinalen i sluttspillet etter nok en thriller mot Haslum onsdag kveld.

Skrevet av vidar

Det har vært mange tette kamper i sluttspillet for Stord sin del. Med unntak av åpningskampen mot Runar har det vært jevne kamper helle veien i begge dobbeltmøtene med Haslum og Fyllingen. Vi har vært dyktige og kommet oss ubeseiret gjennom alle møtene og kan nå kvittere ut en semifinalebillett som belønning. Dette blir vår andre semifinale denne sesongen, noe som vi er godt fornøyd med som nykommere i Postenligaen. Men denne gangen vil vi gå hele veien til finalen og vi ser frem til første semifinaleoppgjør kommende onsdag. Motstander blir først klar etter siste runden som spilles på søndag.

Trener Vidar Gjesdal kommenterer Haslum kampen og hva som venter resten av sluttspillet.

«Jeg er veldig fornøyd med at vi avgjør nok en jevn forestilling i vår favør på slutten. Vi får en drømmestart når vi bringer oss foran 8-2 tidlig. Etter dette synes jeg vi slipper ned intesiteten og Haslum benytter sjansen til å jevne ut kampen. Etter hvilen tar vi på nytt tak i kampen og kommer foran med 3-4 mål. Likevel blir det tett mot slutten. Vi sliter fortsatt med at angrepsspillet er for ujevnt og periodevis får vi ikke satt noe trykk på forsvaret. Det fører til mange personlige feil og dårlige avslutninger på målet. Men vi har mange spillere med gode individuelle kvaliteter og det berger oss i denne kampen. Vi gjør ikke noen stor kamp, men likevel skal vi ikke glemme at Haslum er et godt lag som gjør det vanskelig for oss. Jeg registrerer at lokalmedia mener vi berget et flaut tap og spilte på krabbegir, men selv synes jeg spillerne skal roses for å ha nådd sin andre semifinale i opprykkssesongen i Postenligaen. Det er meget imponerende og nå har vi syv kamper på rad uten tap, alle mot lag som var topp seks i seriespillet. Vi ser virkelig frem til semifinalen som åpner kommende onsdag.

Først skal det imidlertid avgjøres om vi blir nr 1 eller 2 i gruppespillet. Det svaret får vi kommende søndag når vi tar turen til Sandefjord og møte med Runar, mens Fyllingen skal til Bærum for møte med Haslum. Fyllingen overkjørte Runar og sikret seg grep om målforskjellen der de har 11 plussmål mer enn oss. Det betyr at om begge lagene vinner sin siste kamp må vi vinne med minst 11 mål mer enn Fyllingen gjør.