• Jobber knallhardt videre med trenerspørsmålet Foto: Eirik S. Spjeld, Sunnhordland

Trenerkabalen løst

Vi er ydmyke, og gleder oss veldig til dette, sier den nye trenerduoen.

Skrevet av bjorn

Da er trener kabalen løst.  Stord HK, reiser ikke langt for å finne løsningen.

Sigurd Sævereid og Øyvind Nyhammer påtar seg treneransvaret for sesongen 2016/2017.

I den økonomiske situasjonen vi har kommet i, kan vi ikke friste de store kanonene til øya. Derfor har styret i smarbeid med spillerutvalget, havnet på denne løsningen, sier Styreleder Øyvind Nyhammer.

Vi har jobbet med mange spennende kandidater både i inn og utland. Sett på spillere som kunne påta seg en rolle som spillende trener, men vi klarte ikke å matche de økonomiske rammene som da måtte til. Vi fikk nei fra blandt annet, Kristoffer Froestad, som ikke var klar for å pendle opp fra Haugesund. Da satte vi oss ned og kikket i egne rekker.

 

Sigurd har vert med tidligere, 2 år som hjelpetrener under Vidar Gjesdal og 1 år under Jesper Holm, samt trent mange lag i yngre avdelingen i Stord handballen.

Øyvind er et litt mer uskrevet blad i trenersammenheng, men markerte seg sterk som spiller, før han desverre måtte gi seg som spiller pga skade.

Begge har en helt klar filosofi, på på hva som må til for at Stord skal henge med i 1. div.  Vi skal trene masse og tungt. Vi skal lage et miljø som yngre spillere kan utvikle seg i, spedd på med noen litt mer erfarne spillere. Dette blir bra, skriver Stord HK i en pressemelding.

 

Thomas Aagaard som er spillerenes representant i Styret, er begeistret for trenerdueoen som starter 1. mai. Jonas Sjølin, som hjelper Stord HK, etter Jesper Holm i januar, holder i treningene ut april.

«Spillergruppen stiller  seg 100 % bak denne ansettelsen, vi får inn 2 sulten trenere som har en klar filosofi på hva som skal til. De kjenner også spillerene god, og vet hva skal til for å lykkes», er en kort kommentar til Thomas Aagaard. Vi gleder oss allerede til å komme i gang.

Avtalen er i første omgang er i ett år, men om begge parter er fornøyd blir den forlenget. Øyvind som har en reisejobb, kommer til å være på trening torsdager og fredager + kampene i helgene. Sigurd har da ansvaret for treningene mandag til onsdag. + selvfølgelig de andre dagene.

«Vi er ydmyke, men vi brenner for handballen i Sunnhordland» sier de to nyansatte trenerene.

 

En god avgjørelse bekrefter Leder i Stord IL, handballgruppen, Aksel Sæther. De tar tæring etter næring, og følger opp den felles strategien som vi nå legger opp til. «Topp skaper bredde og bredde skaper topp.» Vi er enige om en strategi som hele handballmiljøet på Stord står bak.