To gladiatorer takker for seg

Skrevet av bjorn

Da kom stunden Stord-publikummet fryktet. 2 giganter i handballmiljøet på Stord, de siste årene, takker for seg.

Både Ingemar Olsson og Jesper Traberg, har spilt sin siste kamp i Storddrakten. Begge gav beskjed til Stordledelsen på nyåret.  De fikk sin velfortjente hylles da siste hjemmekampen ble spilt, mot Drammen 13. mars. Duen har vert en fryktet granittblokk i Stord-forsvaret de siste årene. + oppofrende spill framover.

Før kampen fikk de begge utlevert, bronsemerket i Stord IL. Dette er en merke for personer som har gjort en solid jobb gjennom mange år. Leder i Stord Idrettslag Magne Jostein Mikkelsson og merkeansvarlig Holger Iversen, delte ut. Stående applaus fra publikum til de to spillerene som har gitt så mye for klubben. Og gledet mange handballhjerter rundt i Norge.

Her er begrunnelsen for utmerkelsen for de to spillerne, som er meget respekterte i handballmiljøet rundt omkring:

Jesper Traberg

Etter sju sesongar, 200 kampar og 500 mål for herrelaget til Stord set Jesper kursen heim att til Danmark. Lojalt og trufast har dansken «blødd» for drakta og gjort jobben for Stord på «nesten» samtlege posisjonar på banen. Den danske vikingen har gjort grovarbeidet både framover og bakover , og har vært ein viktig hærførar for Stord dei siste sesongane. I tunge tider har Jesper gjort jobben og stilt opp som ein flott representant for Stord. Jesper vil bli sårt sakna og vil alltid bli hugsa for si fandenivoldske innstilling og for ein motivator for sine lagkameratar,

 

Ingemar Olsson

Etter 11 sesongar, 250 kampar og 800 mål har elegante Ingemar Olsson set punktum for sin karriere i Stord. Utan tvil vil Ingemar bli hugsa for sitt elegante og effektiv forsvarsspel og for sine lange kliv og flotte mål framover på banen. Det som er krevjande på handballbanen har Ingemar gjort med stil og eleganse. Stord har henta mange utanlandske spelarar, men Ingemar har skrive seg inn i klubbhistoria som det «beste kjøpet» gjennom tidane. Svensken har blitt tatt inn i stordsamfunnet og blitt ein lokal helt. Smerter og skader har ikkje stoppa svensken. Han har alltid reist seg og lojalt godt inn og gjort viktige jobbar for Stord-handballen. Han har sett seg i respekt over heile handball Norge. Kort sagt ein heidersmann på handballbanen.

 

Takk for mange god stunder, og at dere har gitt alt for Stord, både på og utenfor banen. Dere vil bli savnet.