VM i full gang Våre gutter leverer

Våre egne gutter Inge Aas Eriksen og Morten Christensen er i gang med sitt U-19 VM i Ungarn. Her er deres og trener Glenn Solbergs vurderinger sålangt.

Skrevet av vidar

Den gamle landslagskjempen Glenn Solberg ble før sommeren ansatt som ny hovedtrener og har fått med seg en annen tidligere toppspiller i Christian Berge. Duoen har stor spillererfaring og har overtatt ett lag som på sine beste dager kan slå hvem som helst av lagene i verdenstoppen. Glenn Solberg kommenterer her kampene sålangt og innsatsen til våre gutter, etter tap mot Tyskland (30-37) og seier mot Østerrike (24-22).

«Det var ekstremt viktig for oss å slå Østerrike etter vi ikke strakk til mot tyskerne i åpningskampen. Vi var ikke helt fornøyd med åpningskampen, selv om vi møtte fjorårets europamestere. Nå må vi være skjerpet mot Venezuela og Gabon i våre to neste kamper, lag som vi skal være bedre enn»

Solberg er fornøyd med de to Stordguttene har levert sålangt.

«Inge har vært solid hele veien og er en veldig viktig spiller både på og utenfor banen. Skudduttellingen kan fortsatt bli bedre, men det er jeg sikker på at kommer utover i mesterskapet. Han har stort trykk i spillet sitt og har faktisk vært nestsist på svært mye av de vi har produsert offensivt. Det viser at han behersker flere sider av spillet, hvilket er gledelig. Morten spilte ikke så mye i åpningskampen, men fikk med seg hele kampen mot Østerrike og satt inn det avgjørende målet som ga oss den viktige seieren. Skal jobbe videre med å bli enda mer disiplinert i spillet sitt, så vil han også bli enda mer verdifull for oss. Det ser bra ut for begge to og vi ser frem til fortsettelsen, avslutter Solberg.

Inge selv er mellomfornøyd med det som har skjedd sålangt.

«Jeg synes vi skulle vunnet også mot Tyskland, både jeg og laget hadde mer å gå på i den kampen. Mot Østerrike vinner vi fortjent og nå skal vi ta de tre siste kampene i gruppespillet. Deretter for vi se hvem vi møter i 8-delsfinalen, jeg vil svært gjerne gå hele veien. For egen del håper jeg å prestere mer stabilt i kampene, det har variert for mye sålangt, sier en offensiv Aas Eriksen.

Morten har hatt problemer med håndleddet og skulderen i inngangen til mesterskapet.

» Det er fortsatt ikke helt bra, men føler det går bedre og bedre nå. I den første kampen ble det ca 15 min på banen og det gikk bra fremover. Bakover er jeg imidlertid for ivrig og misser noen ganger. Det må rettes på i kampene fremover. Mot Østerrike sliter vi bakover før pause, men får rettet det opp og jeg får også noen flere muligheter i kontraen.

Mot Tyskland noterte Inge seg for 3 mål, mens Morten laget 2. I gårsdagens kamp nettet Morten 5 ganger, mens Inge også i den kampen laget 3 mål.

Norge skal tidlig på parketten i Erd tirsdag morgen. Allerede kl 0930 venter Venezuela på den andre halvdelen. Ett lag Norge enkelt skal kjøre over. Kampen streames live som alle de andre i mesterskapet. For spesielt interesserte blir den vist på storskjerm i hallen, nærmere bestemt Idrettsstova. Daglig leder Bjørn Lindgård lover varm morgenkaffe til alle som tar turen innom.

For de som ikke har mulighet til å se den i hallen er linken som følger://ihf.info/IHFCompetitions/WorldChampionships/MensYouthWorldChampionships/MensYouthWorldChampionship/Livestreaming/tabid/6576/Default.aspx

Stord HK ønsker Morten og Inge lykke til i kampen mot Venezuela!