• Stord Elite Lars Sørensen.

Eliteturnering På hjemmebane

Under tre uker før seriestart forbereder Stord seg til alvoret starter. Denne helgen er Viking, Randers og FyllingenBergen gjester på Vikahaugane.

Skrevet av vidar

Det er dermed lagt tilrette for topp håndballunderholdning og vi håper mange er nysgjerrige på å se hvordan laget vårt ser ut før seriesstart. Dette blir våre tre nykommere Henrik Knudsen, Christian Spanne og Andreas Gjeitrem sine første kamper på hjemmebane i Stord-drakten. Spanne har slitt med en strekk i magen, men er på vei tilbake i full trening og vil forhåpentligvis bli å se på banen. Knudsen og Gjeitrem har spilt flere kamper i oppkjøringen og allerede vist at de blir nøkkelspillere for vårt nyopprykkete mannskap.

Vidar Gjesdal beskriver sine nykommere som følger:

«Flotte typer alle sammen som har den erfaringen som vi trenger på det høyeste nivået. Henrik har virkelig vist at han har en utrolig profesjonell innstilling til både trening og kamp. Han vet hva som skal til og jobber hardt for at han skal komme i den formen som skal til når vi kommer til seriestart. Er et forbilde for alle i gruppen og får en veldig sentral rolle i å styre vårt offensive spill. Andreas kommer til å bli en av de aller beste offensive linjespillerne i ligaen. En fighter på banen som publikum på Vikahaugane nok skal bli glad i. Får en viktig rolle i begge ender og skal bli enda bedre trent for å orke en så tøff oppgave i laget. Christian kommer rett fra Champions League spill og jeg håper han skal bli så god at han kan bli landslagsaktuell igjen. God i både avslutninger- og kontrafasen og kommer til å lage masse mål for oss. Også en viktig brikke i miljøet og har kommet godt inn i gruppen sammen med de to førstnevnte nykommerne. Sammen med resten av laget håper jeg mange vil komme innom å følge oss i disse tre kampene.

«Når det gjelder skadesituasjonen ser det noe lysere ut nå. Oscar og Nikolaj er gradvis mer med i håndballtreningen, noe som er viktig både for dem og for kvaliteten i treningen vår. Christian er som nevnt også på gang. Dermed håper jeg å kunne gå rundt på litt flere folk enn vi fikk gjort i Danmark. Vi møter tre gode lag og håper nå å sette enda tydligere rammer i vårt spill. Bakover jobber vi med å finne gode konstellasjoner og kommer fortsatt til å arbeide både med 5:1 og 6:0. Jeg håper vi skal vise oss skikkelig frem allerede i helgen slik at mange folk får opp øynene for oss til seriestart. Det hadde vært fantastisk om vi kunne skape skikkelig håndballstemning igjen.

Fortsatt befinner Inge Aas Eriksen og Morten Christensen seg i Ungarn der de skal spille plasseringskamper torsdag og fredag om plassene 5 til 8.

Kampoppsettet ser ut som følger:

Torsdag 22. august

Kl.18:00               Randers – FyllingenBergen
Kl.20:00               Stord – Viking

Fredag 23. august

Kl.17:00               Randers – Stord
Kl.19:00               FyllingenBergen – Viking

Lørdag 24. august

Kl.10:00               Viking – Randers
Kl.12:00               Stord – FyllingenBergen