Fyllingen til topps Sjanseløse i finalen

Begge lagene sto med full pott etter de to første kampene. I søndagens finale ble det aldri spennende og FyllingenBergen vant tilslutt 33-25 (16-10).

Skrevet av vidar

Vidar Gjesdal kommenterer kampen og turneringen sett under som følger:

«Vi avslutter dessverre med en syltynn prestasjon mot FyllingenBergen. Nå det er sagt gjorde bergenserne en bra match og viser at de allerede er langt fremme i arbeidet mot seriestart. Det er ingen tvil om at de er kommet lenger og har vært på dette nivået over tid. Vi trenger slike kamper for å se hvilket nivå som kreves og hva vi blir avslørt på mot de aller beste lagene. Jeg har imidlertid stor tro på at vi skal tilpasse oss dette i tiden fremover, og komme langt sterkere tilbake.

Han mener de mest sentrale spillerne har fått for lite hvile underveis i de siste treningskampene.

«Vi får svi for at vi har gått rundt på lite folk i bakspillerposisjon, samt med Gjeitrem på linjen. I dag ville jeg hvile Henrik fra start, men fortsatt kan ikke Oscar spille spesielt masse om gangen. I tillegg har Ingemar vært vår eneste rene venstreback, så noe av årsaken er at vi ikke var pigge nok til å stå imot det massive trykket Fyllingen kom med. Når det er sagt skal vi opptre langt tøffere foran vår egen målvakt. Jeg tror ikke Fyllingens skyttere hadde det spesielt vondt i kroppen etter møte med vårt forsvar i dag. Det skal vi definitivt gjøre noe med i tiden som kommer.

Det er også ting å jobbe med i det offensive spillet.

«Vi har fått en ny dimensjon med Henrik fremme, det er rett og slett høy klasse på det han foretar seg. 11 nye mål i dagens kamp og 3o mål sammenlagt denne helgen er solid. I tillegg har han allerede utviklet et godt samarbeid med Andreas på linjen. Det vi skal skal arbeide mer med er relasjonene med de andre bakspillerne som foreløpig er mye å hente på. Vi skal utvikle et bredere spill i banen der vi får med kantene i langt større grad. Da vil vi bli enda farligere i den offensive delen. I tillegg har vi flere bakspillere som har masse å gå på, og med Inge tilbake i trening neste uke ser jeg lyst på denne delen av spillet. Vi viser også langt bedre tendenser i ankomstspillet enn sist sesong, men skal bli enda mer bevisste på når vi skal trykke i denne fasen.

Kommende uke venter sesongens første obligatoriske kamp når laget tar turen for å møte Stavanger IF i cupens 2. runde torsdag kveld.