Før kampen ØIF Arendal hjemme

Da er dagen endelig kommet, Stord gjør et etterlengtet comeback I Postenligaen etter to sesonger på nest høyeste nivpå. Kan oppholdet bli like langt som sist?

Skrevet av vidar

I 1999 rykket Stord for første gang opp til eliten. Hele 12 sesonger bet laget seg fast I toppdivisjonen. Nå er vi klare for et nytt eventyr som starter med tøff hjemmekamp mot en av seriens store favoritter ØIF Arendal.

Trener Vidar Gjesdal har følgende kommentar til seriestarten som er kun noen timer unna.

Endelig er tiden inne, det er noen lange dager i påvente av at den første kampen skal komme i gang. Ekstra kribling når vi er nyopprykkede og vet at det blir intense kamper hver eneste gang vi stiller til start. Det at vi har noen nye profiler som skal vise seg frem gir også en ekstra dimensjon til det hele. Som oftest blir nyopprykkede lag tippet rett ned igjen, men vi merker at det finnes forventninger om at Stord skal klare å bite seg fast og muligens kunne overraske allerede denne sesongen. Det er også vårt klare mål, men det kommer til å bli ørsmå marginer mellom suksess og fiasko.

Situasjonen foran kampen er at vi forhåpentligvis har hele troppen å velge blant. Det er imidlertid flere spillere i faresonen i forhold til skader. Derfor er det litt vanskelig å si hvordan det hele vil se ut i kveldens kamp. Skulle gjerne ønske jeg hadde hele troppen 100% friske og raske i forberedelsene, men jeg kan love at de som går på banen på I kveld er mer enn klare på å fighte for den hvite drakten.

Vår motstander ØIF Arendal er en hardtsatsende klubb som sakte men sikkert har bygget seg opp i norsk herrehåndball. Med god jobbing har de fått på plass kanskje landets flotteste arena og et stabilt publikum rundt 2000 tilskuere. De har etterhvert fått på plass noen fantastiske ressurser og har også en styrke i at de har hatt kontinuitet på spiller- og trenersiden. Deres trener Leif Gautestad kjenner jeg godt til ettersom jeg har spilt under han i min tid i Runar. Flink til å skape entusiasme rundt seg og skal ha masse av æren for klubbens fremgang. De har som oss en fin blanding mellom erfaring og ungdommer, noe som alltid er et spennende utgangspunkt. Det er et lag som har et uttalt ønske om å kjempe om seriegullet og selvsagt en knalltøff motstander for oss. Samtidig et lag vi garantert har muligheten til å slå om vi lykkes med det vi skal i dagens kamp.

Det er svært avgjørende for oss å skape et solid fort på hjemmebane hvis vi skal henge med i årets liga. For alle våre samarbeidspartnere, for tilskuerne og for spillerne er det trykket vi kan skape i hallen avgjørende for å skape store opplevelser for oss alle. Jeg håper vi kan levere underholdning på høyt nivå så ofte som mulig slik at vi fyller opp hallen igjen. Jeg har stor tro på at vi skal prestere mange gode stunder for dere I hallen, samtidig håper jeg dere støtter oss gjennom vanskeligere perioder som helt sikkert kommer underveis. Nå skal vi bare sette I gang sesongen!