Sterk borteseier Slo Nøtterøy

Stord tok sin første seier på andre forsøk i Postenligaen da laget slo Nøtterøy 26-25 (11-11) i lørdagens kamp i Nøtterøyhallen.

Skrevet av vidar

Det ble ikke overraskende en jevn kamp, men samtidig svingte det veldig i målprotokollen. Etter en jevn start var vi foran 6-5, men like etter førte Nøtterøy 9-6. Heldigvis avsluttet vi omgangen bra og kom til pause på 11-11. Etter hvilen festet Stord grepet på 16-12 før slurv i flere faser førte vertene på nytt foran som mest på 20-18. Deretter kom perioden som avgjorde kampen. Vi snur det hele og er foran hele 26-21 med drøye fire minutter igjen på klokken. Så startet kaoset for alvor. Fire tekniske feil på rappen med påfølgende Nøtterøy kontring gjorde at de reduserte til 26-25 med drøye 20 sekunder igjen. Da holdt imidertid laget kontrollen og sikret sin første seier i comebacket.

Trener Vidar Gjesdal kommenterer det hele slik.

– Betydningen av seieren er helt enorm for oss. Det er tøffe oppgaver hver eneste gang og da gjør det godt å sprekke nullen  allerede nå. Vi hadde muligheten også sist, men denne gangen viste laget en herlig vilje til å fighte hele veien inn for poengene. Jeg synes vi vinner fortjent, men slik det ble på slutten skal seieren bli på 6-7 mål og ikke ett som det ble. Men vi tar med oss det også og trenger å lære hele veien for å komme på det nivået vi ønsker. Det at vi vinner i første bortekamp er også viktig, det gir oss selvtillit til å vite at vi kan vinne også der. Når vi tapte hjemme sist var det viktig å rette det opp på bortebane.

– Når det gjelder prestasjonen vet jeg at vi har enda mer inne. Jeg synes vårt forsvar ser bedre og bedre ut og denne gangen var Mikael solid i mål i tillegg. Der har vi tatt mange steg gjennom oppkjøringen og funnet en kontellasjon som er aggressive og fungerer godt sammen. Kontraen henger fortsatt litt igjen og denne gangen er det veldig ujevne prestasjoner offensivt. Det positive var at vi løste merke mot Henrik på beste vis, noe som ødela mot Arendal. I tillegg har vi mange gode enkeltaksjoner som lager enkle mål for oss. Vi gjør noen litt dårlige valg og er ikke skarpe nok når vi skal sette dit siste pasningen eller avslutningene. Det skal vi sørge for blir bedre utover.