Oppsummering Sesongen 2013/14

Avtroppende trener Vidar Gjesdal oppsummerer sesongen og hans tid på Stord i tre sesonger før han forsvinner hjem til Bergen.

Skrevet av vidar
Vi avsluttet sesongen på bitreste vis der vi kun manglet ett mål på å komme oss hele veien til sluttspillfinale. Vi hadde store muligheter mot slutten og kunne med litt mer dyktighet og marginer stått i den store finalen. Ser vi imidlertid tilbake på sluttspillet gjorde vi fantastiske resultater og en svært positiv avslutning på sesongen. Vi viste at dette Stord-laget kan utfordre alle lagene i Norge, noe som vi også har vist gjennom seriespillet.
Vi har vært i semifinalen både i cup- og sluttspill og som sagt vært ørsmå marginer fra finale ved begge tilfellene. I cupen var vi med på en av de mest dramatiske håndballkamper som er spilt i Norge. Fire ekstraomganger og straffekonkurranse måtte til og best av alt, det var stinn brakke i Sportssenteret, med en ramme jeg kunne ønske både publikum- og spillere fikk oppleve enda oftere på Stord. En cupfinale i Spektrum hadde vært en drøm og noe helt nytt for Stordhåndballen som jeg svært gjerne skulle hatt med meg. Semifinalen var en fantastisk kamp og et godt minne, men samtidig det klart tyngste tapet i min tid på Stord.
I seriespillet kvitterte vi ut en 7. plass etter å ha lagt blant de syv beste gjennom hele sesongen. En god start der vi var med langt fremme (topp 4), ble avløst av en tung periode der vi slet med mange forfall og ikke tok nok poeng. Selv med flere sentrale spillere ute burde vi likevel kommet oss gjennom den perioden på en bedre måte. Jeg er dog helt overbevist om at vi hadde vært med og kjempet om medaljene også i seriespillet, om vi hadde vært litt mer heldig med avbrekkene i troppen. Men det hører absolutt med i dette gamet og ingenting vi skal skylde på, jeg skulle gjerne hatt oss noe høyere oppe på tabellen etter 22 omganger.
Totalt sett mener jeg vi skal være veldig fornøyde med de vi har levert i opprykkssesongen. For to sesonger siden endte vi som nr 6. i 1. divisjon og siden det har vi hatt markant fremgang på alle fronter. Klubben har jobbet ekstremt godt med økonomien og står med et fundament som er svært spennende for fremtiden. En spillerstall der vi har fått bra kontinuitet og de fleste med videre. Det ligger tilrette for ytterligere fremgang i klubben, og jeg ser frem til å følge med fra utsiden.
Jeg har hatt tre veldig gode år i klubben og ser tilbake på en spennende reise. Stord hører hjemmme i toppen av norsk håndball, det er det ingen tvil om. Det er mange rundt klubben som jeg vet jobber knallhardt for at Stord skal oppleve suksess, og jeg har tro på at man kommer til og lykkes. Jeg ønsker påtroppende trener Jesper Holm lykke til med jobben. Han kan helt sikkert flytte laget videre i riktig retning og jeg håper alle i Sunnhordland forstår hvor viktig det er med et flaggskip helt i toppen av norsk håndball.
Takk for meg!
Mvh Vidar